Wij helpen u mee te doen

Op veel projecten en bouwplaatsen en in veel bedrijven verspreid over heel het land wordt op vrijdag 16 maart stilgestaan bij veilig werken. Veilig en gezond werken is een verantwoordelijkheid van iedereen op een project of bouwplaats en van alle partijen in de keten. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Concurreren op veiligheid is onacceptabel. Samen kunnen bouwers en installateurs, opdrachtgevers en ontwerpers samenwerken en zo nog veiligere werkomstandigheden creëren.

Want ongeacht of u nu uitvoerder, elektro- of verwarmingsmonteur, timmerman, vlechtwerker of opdrachtgever bent; samenwerken in een project of op een bouwplaats brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Praat daarover met elkaar, zodat iedereen weet hoe we ons werk zo veilig mogelijk maken en houden.

Meld u aan!

Doe mee, haak aan! Laat zien dat u veiligheid ook hoog in het vaandel heeft. Diverse leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI en Aannemersfederatie hebben al laten weten mee te doen en op vrijdag 16 maart ‘Bewust Veilig’ te zijn. U ook?

Op dit moment worden de promokits samengesteld. Zodra de inhoud van de promokits bekend is, wordt dit hier vermeld. Ook zijn de nieuwe posters uit de promokit binnenkort via deze site te downloaden.

Wat kunt u doen?

U kunt op het werk op vele manieren aandacht vragen voor de veiligheid, maar denk bijvoorbeeld aan:
• Het organiseren van een toolboxmeeting – Volandis – en voor de installatiebranche zie: II Mens en Werk – over een relevant veiligheidsonderwerp.
• een safetywalk samen met uw op drachtgever en met ketenpartners op een project of bouwplaats.
• in de keet of binnen uw bedrijf met elkaar het gesprek aangaan, bijvoorbeeld over elkaar (durven) aan te spreken op (on)veilig gedrag.

Het logo is via deze site te downloaden. Binnenkort zijn ook de posters voor 2018 beschikbaar.

Handige communicatiemiddelen

Download handige bestanden

Logo 'Bewust veilig'

Download het logo in alle gangbare formats:
• eps voor drukwerk
• png en emf voor print, ms office en web

Downloaden

Binnenkort nieuwe poster 'Bewust veilig'

Download de poster in diverse afmetingen om zelf te printen: A4, A3 en A2.

Downloaden

Binnenkort nieuwe posters 'cartoons'

Download de drie posters met cartoons in dverse formats:
• pdf voor drukwerk
• jpeg voor print, ms office en web

Downloaden

16 maart Bewust Veilig. Doet u ook mee?